Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bart Michiels : "Woonzorgcentrum Sint-Anna wordt zelfstandig"

WZC Sint-Anna

Vandaag 5 december zet het stadsbestuur van Herentals een belangrijke stap in het toekomstbestendig maken van woonzorgcentrum Sint-Anna. Zo beslist de raad voor maatschappelijk welzijn over de oprichting van welzijnsvereniging Sint-Anna.

Met de oprichting van de welzijnsvereniging creëert het stadsbestuur een organisatie die zich kan focussen op kerntaken, waarvan zorg de belangrijkste is. De oprichting moet leiden tot het verbreden en het versterken van de kwalitatieve werking in het voordeel van alle cliënten. Daarbij staat het zoeken naar een optimaal evenwicht tussen wonen en zorg centraal.

De welzijnsvereniging wordt verantwoordelijk voor het beheer van 111 bedden, 44 assistentiewoningen, een centrum voor kortverblijf, een centrum voor oriënterend kortverblijf, een centrale keuken en buurtrestaurant Sint-Anna.

Het personeel wordt met behoud van rechten aan de welzijnsvereniging overgedragen.

De welzijnsvereniging verwerft via erfpacht ook de gronden en gebouwen op de site. De maatschappelijke zetel wordt Vorselaarsebaan 1A. De algemene vergadering bestaat uit vijftien raadsleden, afgevaardigd door de raad van maatschappelijk welzijn.

De raad van bestuur bestaat uit vijf leden, afgevaardigd door de raad van maatschappelijk welzijn, en twee onafhankelijke bestuurders. Nadat de Vlaamse regering haar akkoord verleent over de oprichting, wordt een oproep voor kandidaten georganiseerd.

Bart Michiels, schepen van zorg: “Hiermee zetten we een belangrijke stap voor een duurzame toekomst voor ons woonzorgcentrum. De dagprijs verandert niet door deze actie.. Een welzijnsvereniging kan veel zelfstandiger en vlotter de zorg organiseren voor onze senioren, en tegelijk blijven we de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid garanderen.”

Vorselaarsebaan 1A, Herentals, België

WZC Sint-Anna

Deel dit artikel